Wednesday, July 13, 2011

Reminder

Expressed by Noorita Yusof at 12:20 AM
Oh lamanya tak menjengah blog tersayang.. Makin tebal sawangnya.. Makin tangan bangku rasa..

I actually takde menda sangat nak tulis. Ok ekceli banyak tapi sebab terlalu banyak so tak terkeluaq plak skang.

Just nak renew top 10 reminders to my self:-

1) Still, don't easily put your trust on people. Only one people can be trusted - yourself!

2) Do not easily buka cerita dan sembang2 petang pada orang lain. Some of them is very the manipulator. dan pengulas sukan tegar. Sat gi cite balik kat orang siap nasik tambah berserta ajinomoto. Silence is the best! Toksah menjoyah sangat.

3) Sometimes (or most of the time) I will always able to track people's mistakes, salah, silap, keburukan, kenegatifan dan sebagainya but hey, it's my job! That's what I need to do. Yes boleh je wat wat tak tau, tapi nanti gaji adalah tak berkat. Tak berkat kalu, tak diredhai. So..?

4) Gossipers will be always gossipers. They just can't live without it. Jadi, pegilamamkatbelukarsana.

5)  Orang yg hati berkurang senang dan kurang wangi ni akan memancar2 auranya ke muka. So Ieta, remember, pelihara hati baik2.

6) Melayu memang ramai memilih utk transformers kepada tin biskut jacob gula kosong. Bunyi kuat kalu tapi tarak isi tarak guna la dey! --> Suatu peringatan tegas untuk diri sendiri. Try untuk top up biskut setiap kali nak abis.

7) Takde sapa yg boleh tolong diri kita selain diri sendiri (oh rasa macam baca kata2 perangsang dalam majalah Dewan Rakyat).

8) Try to 'let go' lelong2 2 singgit kawan2 yg dah terang2 penikam belakang. Ingat, berkawan lah dengan penjual minyak wangi, supaya kita pon wangi. Jauhilah si pemakan daging saudara sendiri. Daging ayam lagi best.

9) Keje bukan segalanya. Macam Carysse penah tulis kat FB, sapa anggap keje tu segalanya adalah budak nerdie dan tiada life, camtulah kot dia tulis. So Ieta, boleh tak jangan pikir pasal keje macam takde menda lain dah nak buat kat dunia ni?

10) Cuba jadi garang dan buat muka garang sket boleh tak Ieta? Suara tu kasik keras sikit takyah lembut2 sangat. Nanti nak register kursus bagaimana menggarang dan membengkengkan diri serta bermuka tawar.


Hmm tu je kot teringat wat masa skarang. Ada seratus lima puluh lapan point lagi tapi I will keepittomyself.
Ingat point  pertama. Sebab nanti boleh memacu kepada point kedua. Active pulak point keempat dan tak pasal2 kena hadap point nombor lima. Tok kose ai..


Ok kawans kawans.. Itu sahaja buat kali ini.. Ingat.. Manisnya kurma dan kismis itu... :)

0 thoughs.. on "Reminder"

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal