Thursday, October 20, 2011

Wrapped 'stuff'

Expressed by Noorita Yusof at 2:29 PM
Yesterday somebody was tried to 'cucuk jarum' dengan mengajak saya berdebat mengenai pemakaian tudung.

Macam pernah hamba katakan dahulu - saya memang tidak suka dan mencik mencik DEBAT!

Why? Coz I will feel bad if the opponent diam sebab kalah! haha...!

So that guy was asking why I pakai tudung. Izit bcoz hubby suruh atau apa.

Dengan penuh keyakinan saya jawab NO...! Ia adalah dari diri sendiri before kawin lagi in fact. Pas kawin lagi 'kemas' la kesungguhan pakai tudung tu bukan apa. Dulu kalau setakat nak lari kejap angkat jemuran ke, sapu sampah depan rumah ke, orang bukan muhrim datang rumah ke, saya buat2 terlupa je nak capai kain serkup kepala. Tapi pas kawin, Mr Hubby mmg serius lagi tegas bab2 ni. Sampai gambar2 tak bertudung or sipi2 nampak rambut dalam capaian internet harus dibuang semuanya.

Yes. He's that serious.

So this person (he is Christian) ni cakap la kenapa nak kena tutup kepala sume. Dalam Bible derang pon ada jugak suruh pakai tudung tapi the most important is it's all about heart. If ur heart is kind enough, so tak perlu serkup2 ni segala.. Dia bagi la contoh ada 2 orang Malay girl kat office kitorang, n dua2 free hair.

Saya diam dan angguk je.

Pastu dia kata lagi, dalam Bible Tuhan dia cakap women's glow hair is just a gift from the God. So have to expose it sebagai tanda kita appreciates the gift.

Saya diam dan angguk lagi.

Dia dia ada la lagi sepatah dua hujahan pasal ni.

Sebagai bukan pendebat tersohor, saya takde idea bernas nak balas balik sementalah lagi pengetahuan agama tidaklah sedalam Ridhuan Tee Abdullah.

Apa yg saya cuma boleh jawab..

Me : "If u go buy something rite, what ever stuff or food, which one you will pick? The exposed one   or the wrapped one?"

He : "Of coz the bungkus one. Clean and new mah"

Me : "Yeap. Only the owner will deserved to open and to own a wrapped stuff. 
And for us, the only legal owner is our husband."

He : - Silent till the end -

4 thoughs.. on "Wrapped 'stuff'"

NaNaRuZaNa on October 20, 2011 at 2:40:00 PM GMT+8 said...

yey kak ieta...kalo na,tekedu nak bg example...huhuh..

Noorita Yusof on October 20, 2011 at 2:45:00 PM GMT+8 said...

nana: haha tu pon ligat gak paler otak nak bagi contoh terbaik yg tak mengundang perdebatan rentetan hehe..

Liyana on October 20, 2011 at 2:56:00 PM GMT+8 said...

terbaik kak, klu sy mesti fikir sekejap, nk bg contoh nye psl, haha

Noorita Yusof on October 20, 2011 at 3:11:00 PM GMT+8 said...

liyana: hehe.. ni pon kebetulan ni terpikir sebab time tu kat kedai makan. asik pikir makanan je la ekeke

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal