Tuesday, January 3, 2012

LPTKM

Expressed by Noorita Yusof at 5:38 PM
Skang need to be extra careful jika hendak berkata2 di dalam rumah. (Di luar rumah adalah suatu perkara berbeza).

Y? Coz ada Lembaga Penapisan TuturKata Malaysia (LPTKM) dalam rumah I la ni.

Tak lain tak bukan Dato Seri Mu'az le sapa lagi..

Katakan la tengah dok tengok CD hurmmm paling koman la CD Boboiboi. 


Boboiboi: "Tak guna..!"

- "Mama... Boboiboi cakap tak guna.......... Nanti Allah marah.."


Adudu: "Nantikan pembalasan dari aku..."

- "Mama..... Dia cakap aku.. Nanti hantu paku amik dia..."


Gopal: "Biskut kau ni Yaya rasa macam kertas pasir la.."

- "Mama... Gopal cakap kau.... Tak baik cakap kau tau.. berdosa.. " -


Mama: "Haha.. Gila bodoh cite ni... haha"

- "Mama! Tak baik tau cakap bodoh..." -


Macam tulah penapis tuturkata buat keje sampai la abis siaran cite tu.. Dan begitulah seterus seterusnya sampai you say sorry to him.. (tau takde kaitan, tapi just dengan sorry je dia puas hati aih lantas diam...)

Such a good polite boy tapi mama papa selalu terkesima kena tegur.. Aiyark..



Hero Malaya menahan tangis kena cantas rambut dengan macha bersempena nak buka sekolah kikiki..


0 thoughs.. on "LPTKM"

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal