Saturday, July 28, 2012

KRU Showcase

Expressed by Noorita Yusof at 4:17 PM 1 thoughs.. Links to this post
Ekceli entry ni patutnya bulan bulan lepas tapi masa tu adalah agak bizi pastu bila tak bizi malas pulak, pastu bila tak malas pi tulis menda lain dulu pastu last2 sekali lupa.. Biasa lah.. budak remaja memang gitu.. cepat luper kuikui..

Menda nak diceritakan di sini adalah perkara yg sedikit lagha. Sebab apa lagha sebab waktu penulisan adalah jatuh pada bulan Ramadahan al mubarak.. I mean sepatutnya ko menulis kisah2 Nabi or menda2 berakhlak sikit la.. Tapi nak wat cemane. Sementara ada mood ni kan marilah kita membantai.

Tajuk dia   : Kepergian ke Showcase KRU sempena ulang tahun ke-20 group dier.
Kat mana? : Kat Rumah Kebajikan Neverland, KL.
Bila ah?     : Dah lepas dah pong.. 10 Jun ari tu. Cite basi dah ni tapi ipedulikhaper..


Kisahnya adalah saya ni kan memang peminat tegar KRU. Bukan penaik tegar bas ekspress Sani je taw.. Sejauh mana ketegaran..?? Sejauh tepek poster kat dinding bilik rumah, bilik asrama sampai kena denda, ada sume album dia, mini album ke, full album ke, album gambar ke, kalo ada rancangan TV yg ada KRU memang tobat tak kuar rumah, kalo kuar gak siap tape, taruk gambor Yusry dalam purse, sampai ke boyfriend (ex I mean) pun muka cam Yusry! Ketegaran dong..?? Bukti tegar lagi? Kalo masa tu enpon dah ada dan bersepah macam skang ni, memang ringtone, caller ringtone, bunyik message, alarm clock sume aku taruk lagu KRU.

Tapi seketegaran itu masih tidak membawa daku ke konsert mereka. Sebabnya peluang belum ada.
Jadi, bila dah ada peluang ini, suami bagi keizinan siap hantar ke pintu rumah kebajikan lagi, soo..??

Tiket dia lak takdelah berdebuss ratusan ringgit gitu. Mana mampu. Baik I beli sofa bed satu. Guess room tadak perabot lagi. Ok melalut. Jadi tiket dia atau okla nama dia pass, kita bleh dapat dengan beli barangan KRU. Ari tu depa wat iklan ada t-shirt KRU. Kami pun berdebus la order. Skali berdebus derang cakap dah sold out. Yang tinggal t-shirt VIP yg ada muka sekor2 kat depan dada, t-shirt VIP lagi yg ada sign2 derang ngan t-shirt MOJO. Ada tulisan M.O.J.O je kat tshirt tu (sapa la plak Mojo nih? Mojo Jojo tau la aku). So kalo korang pilih apa? Kalo pilih ada muka sekor2 tu sila tutup blog saya sekarang ahaha.. takdelah. I pilih nak t-shirt MOJO tuh. Pakai tak pakai lain kira. Yang penting amik segala saiz yg ada senang aku nak sedekah2 kat sepupu nanti miahaha... Btw, purchase RM50 dapat satu pass. So I purchased RM100, dapatlah tshirt 3 lai, landyard KRU satu. Landyard tu selamat jadi hiasan kat dalam bilik. Sok sok kalo jadi staff KRU bolehlah pakai.

Jadinya tiket dah ada. Apa lagik carik la geng yang segilaan dengan saya. Who else?? Nor Syahira Bohari la jawabnya! ^_^

Pada hari kejadian, tiba je depan rumah kebajikan tu dah Maghrib. Orang dah beratur mak ai panjang dah tu. Sume tak sabar nak wat kebajikan kat dalam la tew. So aku solat la dulu korang nih.. Yusry Yusry jugak, tapi jangan sampai luper Tuhan ish.. (sorry iklan Azhar Idrus jap kat sini).

Dah abis solat dalam kol 8 camtu barula join bratur. Punyala panjanggggggggggg sampai ke pintu gate. Semangat nye pasal, redahkan ajer...



Ni la rumah kebajikan tu. Ehehehe...



Takyah cite panjang, dah solat solat dulu memang la penuh dah kat dalam tu. Lain la kalo sume uzur dan buat2 uzur, dapat la gi kat depannnnng skali nun.

Masa tu kami berenam. Ada lagi kawan2 yg lain join. Lain2 tu sume cakap dah la kita dok sini jelah. Lokasi? 400 hasta dari depan stage. Oh no no no!!! Di sini, that is the why aku ajak Ira ni join. Dia memang bangsa whatthehell sikit sama la ngan aku. Mana bleh menyerah kalah sebelum bertarung?? Kan Ira kan kan kan.. Kita kan battleship punya orang hehe..

Sooo.... Me and Ira apa lagi. Redah je la orang2 ramai tuh. Tapi opps lalu kat geng2 perempuan je. Jadi bergeser ngan muhrim2 je lah. (<-- statement life saver in case ada prejudiser yg tersesat baca blog I skang nih).

Redah nye redah, dah sampai tengah. Ok la. Show dah start. Layan dulu.
Show dia pun artis2 KRU je dulu. Anak2 buah, anak2 ayam n anak2 ikan derang dulu perform.

Opening speech.. Agak ramai umat depan kami ketika ini. Takpe takpe.. rilek dulu..


Group Elite or mama mama Elite.. Abby je takde. Yelah, takkan ko nak berkinja dengan tudung tersebut..?



SofazR


Adelah lagi ramai retis dia tapi I malas nak snap.

Pastu sampai stengah, redah lagi. Proses keredahan ni kena ada mata setajam hawkeye dan sense setajam Van Helsing sket. Skill kena tinggi. Kena perati masa yg sesuai, lorong yang sesuai, orang yang sesuai.
Sebab tu skill2 sebegini orang yg sipi mereng macam kami je ada hehe..

Jac. Masa ni kami dah agak merapat ke stage. Ada 4-5 bijik kepala lagi menyemak kat depan. 


Masa yang sesuai?
Masa orang tubik from crowd gi kencing. Ha masa depa jalan kuar tu ko jalan masuk ler. Tapi syarat, pundi kencing anda tu kena la awal2 lagi dah kosong. Karang korang lolos ada orang yang lolos. Ha ingat tuh!

Lorong yang sesuai?
Orang kuar takkan ko terus hantam masuk lorong dia. Abis dia nak kuar cemane..? Camni caranya, orang A kuar, orang sebelah A tu akan berganjak. Time berganjak tu ko pandai2 la kan. Kalo tak pandai gak, dah, duduk tengok depan TV je.

Orang yang sesuai?
Korang nak redah pun tengok orang la kan. Karang ko redah minah bonzer mana ngan kau sekali kena caci maki dihina. Tengok orang tu agak2 gemalai dah berbudi bahasa tu bleh la ko amik tempat dia tuh. Nak tau segemalai mana? Masa dia kuar crowd tu dia senyum kat anda. So ok lolos skang..!

So lolos punya lolos punya lolos punya skill punya skill punya skill punya wat muka selamba muka sardin muka toya maka sampailah ke depan di mana depan anda adalah kaki Yusry, Edry n Norman. Sampai ko bulih sentuh stage tu baru proses kelolosan itu tamat. Yeahhh! <-- Hembusan kepuasan.


Yeah...!! 


Tiada lagi bijik2 kepala di depan. Tiada lagi halangan. Muahahah!


Kelabu kelaler sebab orang langgar2 siku I.. Ish...

Apalagik. Enjoy la show itu live telecast depan mata. Saya memang tak amik gambar tak amik video sebab malas. Ahahah.. Bukan apa, Ira dah buat dah keje tu. Jadi saya tukang sorak je lah hehe..

Ada skali tu terambik video Yusry. Sebab dekat gila ya amat kan depan mata ai je. Tengah dok amik skali dia datang ke depan straighttttt depan telefon I yg dok tala kat muka dia tu straight hulur tangan nak salam2 ngan orang ramai kan. Aku pun salam la skali. Masa salam tu terlebih excited la plak aku tertekan hapa ntah lantas video tadi adalah tidak save. You fool Ieta! Huwaaa!! Nasib baik Ira ada amik video gak walaupun ala2 rakaman curi sebab kena laga2 ngan siku lengan kepala otak orang ramai kan.. Btw, Ira nye position was kat belakang I sebab orang depan dia dah eksited tak hingat. Hihi..

Ira yang beshh..


Me yg tiba2 berumur 16 tahun kuikui..


Overalnya mmg bestttt sangat tapi tak puass.. Sebabnya start lebey kurang kol 9 tu sumeeee artis2 KRU yg perform. KRU just perform last skali dari kol 10 sampai 10.33pm gitu kot. Stengah jam utk nyanyi lagu2 derang yang best2 ituh??? TAK CUKUPPPPP!!!

Takpelah, takkan nak expect derang konsert pat lima jam kan. Sume pun dah berumur dan ada yg beranak pinak dah pong.. Perform pun pakai kot je.. Takde dah baju2 sejuk winter, baju2 ujan ke, baju besar rapper ke sume2 tu. Seswai la selaku status usahawan kanss..

Ok KRU, we all LOVE you sooo MUCH!!!!



Wednesday, July 18, 2012

Justin dan kesuwitannya..

Expressed by Noorita Yusof at 1:09 AM 0 thoughs.. Links to this post
Dulu kan.. Saya kan.. Memang sikit pun tak heran sama itu budak tau..

Sehinggalah..

Di suatu hari nan indah permai..

Akan tertontonlah daku pada kaca TV..





Ekceli pertontonan itu adalah tidak disengajakan.
Tapi bila dah start tengok filem ni saya jadi cam aik.. Best la plak..

Overallnya filem ni pasal cemane bakat si Justin Bieber (JB) ni dicungkil, sapa yang bertanggungjawab intro dia ke dunia hiburan n naikkan dia, cemane susah senang dia nak jadik retis, sikit2 improve sampai dapat kumpul peminat satu dunia hinggakan dia mampu buat konsert kat Madison Square Garden. Tiket dia terjual in just within 22 minutes sahaja ye puan puan.. Woooh..! Bukan calang2 retis nak wat show kat sini kaus... Retis2 hebat jah. Kalau ND Lala masuk queue, tunggu anak dia menang American Idol dulu baru bleh rasanya.. (nama sekadar untuk hiasan sahaja).

Jadi setelah menonton pilem ini, saya sudah jatuh minat kat JB secara mee segera. Instantly! Sekelip mata! Sedetik cuma!

Sebab?

Sebab from this film, I found and discovered that this Canadian boy is such a sweeeetttt boy seriously!

Penuh dengan elemen kejutan dan bangsa tak kisah serta tak berlagak serta agak naif serta comel dan serta macam macamlah!

Palinggggg saya suka kan dia sukaaa sangat wat surprise kat fan2 dia. Contoh?

Jalan2 kat tepi jalan pastu singgah kat tempat dia pernah lepak utk nyanyi2 & kasik motivasi kat budak yg tengah buat menda sama macam yang pernah dia buat dulu.

video
- Tengah2 hang dok nyanyi lagu Ombak Rindu tiba2 Aaron Aziz datang letak duit lima posen..? -


Jalan2 pastu kasik tiket free kat fan2 dia (omaigash!!)
video
 - Can you see their tears..?? Well I'm in tears too.. huwaa... Shuwitttttt -


Ada banyak lagi scene2 pengejutan peminat yang betul2 menyebakkan dada. I mean pernah ke korang dok2 makan laksa kat warung tepi jalan tiba2 Anuar Zain datang dok sebelah sambil hulur tiket..?

Atau dok sedap2 korek2 idung kat taman tiba2 Ella and the boys datang ajak pi tengok konsert dia..?

Only happened if JB is around.

 Tu belum masuk part dia tarik peminat dok skali atas stage ngan dia serta berdendangan.

video
- Ok filem ni sepatutnya adalah filem kegembiraan. Tapi aku dok nangis manjang.. huwaaaa!!!!!! -

Ok enuff..

Kesemertaan jatuh cinta pada JB telah mendorong aku korek2 video dia kat youtube. Macam2 jenis cara kasik peminat dia sakit jantung yang dia buat ok.

Surprisekan wedding orang, jadi hadiah (jadik hadiah ok, bukak bagi hadiah) kat peminat kecik dia during her birthday, surprisekan birthday party orang, jalan2 kat kaki lima tiba2 wat show ngan gitar tu toksah cite lah. memang slalu.. macam2 lagi lah yg mmg buat aku sebak dada je nengoknya..

Paling paling saya suka kan, pengejutan peminat yang ini. Gila ultimatelah!!
video
- One word : LUCKY!!! -


video
- Menangis meraung meratap hoccay! -


Aduh sampai esok tak abis kalo aku nak tala upload sume. Senang2 kira korek sendirik kat youtube. Macam2 gila babeng nye video ada. Yang penting pakai internet fiber optik supaya tiada kebufferan lantas terjadinya permotongan stim.

Terbaru?

JB and Cik Selena jalan2 walk walk eat air (jalan jalan makan angin) kat Wangsa Walk!

Aih nape la tak cakap awal2 hang nak datang sana... Bleh saya ajak pekena Mee Udang Banjir kat blakang sana nunn.... Ajak Cik Selena skali kasik brapi sket mulut makan pedaih2 sket noo... hihi...



Kejadian ini  berlaku masa dia nak perform kat MTV World Stage kat Sunway Lagoon ari tu. So alang2 sampai awal kat Mesia dia jalan2 la dulu gamaknya. Pasar malam Sri Gombak je tak dan nak pegi.
 
Jadi walaupun ramai ketawakan saya sebab tiba2 join kaum remaja huha huha dan gay boy gay boy dengan minat kat mamat ni, saya tak kisah. Yang saya tau JB sangat sweet. Saya dah follow pun Twitter dia sekian hehe..



 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal