Saturday, September 8, 2012

Special appearance

Expressed by Noorita Yusof at 11:45 PM
Today seperti biasa la kan.. Apalagi aktiviti warga kota di dalam bulan2 Syawal yang masih bersisa ni. Selagi tak mencecah 30 Syawal selagi tu merata lah Open House situ sana sini.

Jadi kami ni kan tak ketinggalan la memenuhi undangan open house dengan tangan dan mulut terbuka.. Kalo bab2 subject makanan ni on ajer manjangnye... InsyaAllah selagi terdaya termampu kami penuhi.. Sker sker.. !

So ari ni ada la satu jemputan kat area Sri Damansara nun..
Rumahnya ex colleague masa kat HP dulu.. (Aih I miss HP. Especially HP Towers. Sob Sob..).

Food I tell ya. MARVELES! Yummy tahap ke lapan! Sumeeeeee tuan rumah buat sendiri. Dari laksa penang (laksa pon kisar sendiri Timah oiiihh), rendang ketupat lemang, nasi-lepas-makan-sendiri-kasik-nama, kambing & ayam BBQ, coleslaw, lepat pisang, tapai aih macam2 la.. Putus napas dibuatnya nak sebut sume.

Nak jadika ceritanya, tengah dok syok2 melantak tu (time tu giliran makan nasik. Giliran tuh. Kantoi sume juadah nak bedal), sekonyong2 ada la seekor Lessie (anjing hok besar gabak sebesar kambing dengan bulu lebat satu badan cam tew) baeekk nye direct masuk kat porch tuan rumah ini. Kitaorg mmg tgh makan kat porch tu. Ada meja2 makan kusi2 sume lah.

Apalagik, berteriakan la sume makcik2 pakcik2 sume. Bukan takut ke anjing tu, tapi karang dibuatnya dia wat2 jilat betis ko apa nak jawab? Pi carik tanah selut la ko pastu dibuatnya...



 Apakah tiba2 anjing sebesar ni meluru kepada anda?


Aku ni pulak memang bangsa penakut anjing tahap kritikal. The kritikalest adalah ular. Kalo ular yg terjah tadi aku yg pengsan dulu kot. Jadi pelagik, tarik sume anak2 dekat2 ready nak cabut la kan. Tapi seingat aku sapa ntah cakap anjing ni dia bleh sense org takut ke tak takut. Yang takut tu lah dia attack dulu. Ngeri siot!

Jadi dalam kegelebahan itu aku try la tenang2kan hati. Buat2 la teringat dok snorkling kat  Pulau Redang ke apa dalam usaha nak tipu anjing tu konon aku tak takut. Agak2 anjing tu mesti gelak dalam hati kot kan.

Si anjing Lessie ni pulak, tak tau la sapa nye. Ntah anjing sapa ntah terlepas ish.. Lapar gok seagak aku la kan.

Nasib baik la dalam ramai2 tu ada guess Chinese. Dia la yg tolong pujuk2 bawak anjing tu kuar dari gate. Makan masa gak woo! Siap kena gigit lagi uncle tu. Aaaa... Anjing memang menakutkan dan ganas! (Persepsi aku la dari dulu sampai skang. Tolak la anjing Chiahuahauaha ke mende tu).

Tuan rumah lak. Besar panjang la nak kena samak lantai porch dia. Sebabnya si anjing sempat la jilat2 lantai tu ish.. Cian tuan rumah.


Kalo sampai sini korang still blur apa motip aku tulis entry ni, sebenarnya aku pun blur skali kuikui.

Moral of the story is, kalo korang ada bela anjing ke kucing ke kambing ke singa ke, kalo rasa2 bleh mengganggu gugat keharmonian rukun tetangga, sila la jaga binatang peliharaan anda baik2 ya. Mana yg kena tambat tu tambat ke le kemas2. Jangan sampai ada jiran yg boring ditembaknya ur pet, tak pasal2 kena bela cicak lak pastu.



So rakan2.. Akhir kata, jangan segan silu nak jemput kami gi open house korang ya. ^_^






0 thoughs.. on "Special appearance"

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal